Juha Levon blogi Kunnallispoliittisia pohdintoja

Kaikki blogit puheenaiheesta Suomen energiantuotanto

Turku, hylkää jo Fennovoima

Turun kaupunginvaltuustossa käsiteltiin 12.12. omistajapolitiikan ohjeita, eli millaisilla linjauksilla Turku yhtiöitään ohjaa. Turku Energia on Turun kokonaan omistama yhtiö, joka on osakkaana Fennovoiman ydinvoimahankkeessa. Vihreät valtuutetut esittivät, että omistajapolitiikan strategiaan kirjataan Turku Energialle velvoite irtautua Fennovoiman ydinvoimahankkeesta.

Esityksemme hävisi änin 35-30. Äänestys oli tasainen, mutta on yhä todella yllättävää, että tätä maailman surkeinta hanketta edelleen jaksaa 35 turkulaista valtuutettua itsepäisesti kannattaa.

Höplästä vedetyt poliitikot

Eduskunta myönsi Hanhikiven voimalalle toimiluvan siinä uskossa, että Fortum tulisi olemaan hankkeessa mukana vahvana suomalaisena omistajatahona. Nyt Rosatom on löytänyt kroatialaisen bulvaanifirman Migrit Solarna Energijan täyttämään yhdeksän prosentin omistusosuudella hankkeelle asetetun kotimaisuusehdon.

Kysymyksiä hallitukselle

Kysymyksiä hallitukselle

Koko kansan Presidentti Sauli Niinistö on tuonut huolensa julki samoista asioista joista itsekin olen ollut pitkään huolestunut.

Uusiutuvan energian työllistämispotentiaalia.

Suomi on tutkimusten mukaan maailman neljänneksi energiaomavaraisin maa asukaslukuunsa nähden, vaikka maaperästämme ei löydy fossiilisia polttoaineita kuten öljyä, kivihiiltä eikä maakaasua.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä