Juha Levon blogi Kunnallispoliittisia pohdintoja

Kaikki blogit puheenaiheesta Some ja vallankäyttö

Median kaksisuuntainen mielialahäiriö

Media on kautta historiansa ollut merkittävä vaikuttaja ja mielipidejohtaja. Tämä tuskin on uutinen kenellekään. 2000-luku kuitenkin mullisti tiedonvälityksen ja median täydellisesti, ja tämän muutoksen vaikutuksia ei kovin hyvin ymmärretä. Media näet siiryi tuolloin totuudenjälkeiseen aikaan, mutta silti siihen suhtaudutaan kuin mitään muutosta ei olisi tapahtunut.

Villinä kehittyvä suora kansalaismedia!

Ennen tyydyttiin kyläjuoruiluun, kun tiedettiin naapurin Amandan synnyttävän pojan 13 kuukauden kuluttua – se oli varmaa, koska Lyyti ja Hulda olivat niin sanoneet. Tiedettiin, että Lyyti oli erityisen hyvä ystävä Amandalle, ja ystäväthän eivät narraa toisilleen – vaan tietävät.

 

Kuluttajien Someisku vs. Trump

Trumpin käyttäytyminen ennen ja nyt ei miellytä kaikkia. Naistenmarssi tammikuussa houkutteli maailmanlaajuisesti kolmisen miljoonaa ihmistä tuomaan mielipiteensä kaduille rauhanomaisesti. Trump perheineen lienee olettanut, että ”perheenpää presidenttinä” nostaisi Trump brändin arvoa business puolella. Näin varmasti on käynytkin. Mutta onpa lausunnoista ja teoista suivaantuneitakin. Julkisuuteen nousi muutama viikko sitten tieto, että tavarataloketjuista esim. Nordstrom, on poistamassa hyllyiltään mm. Ivanka Trumpin hallinnassa olevia brändituotteita.

Muodostaako valtiojohdon oma ”sometus” uhkan?

Yhdysvalloissa on herännyt syvällisempi pohdinta, uhkaako liika ”sometus” pahimmillaan jopa valtion turvallisuutta. Pohdinnan on aiheuttanut esille – kukapas muu kuin Trump, joka on harrastanut sometusta pidemmän aikaa. Some- käyttäyminen avaa ulkopuolisille mahdollisuuden analysoida viestiensä ja reagointiensa perusteella persoonaa ja käyttäytymistä eri tilanteissa. Trump voi olla aggressiivisena twiittaajana ihanteellinen kohde alan analyytikoille. Avaako se myös mahdollisuuden hakkerointiin, varjoviesteihin yms. Johtotason twiiteillä voidaan vaikuttaa mm.

Totuus Facebookista

Mieluummin kuin avaan joka vuosi uutta blogia samasta aiheesta, täydennän aiempaa. Varsinkin siksi, että se on ainoa tapa US-blogeissa liittää uutta kuvallista tietoa. 

Joku oli postannut oivallisen meemin Facebookiin (ks. kuva):

Analysoin sitä hetken, ja tulin sen tekstin suhteen seuraavaan täydentävään päätelmään:

”Guggenheim – tapahtui ärhäkkä kansanäänestys”

Aivan aluksi: Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljanen (sd.) kertoi some - raivon |1 padonneen asiakeskustelun ja totesi pettyneenä, ettei kansainvälinen taide ole näin saavuttanut Helsinkiä – osapuilleen näin.

|1 ~ http://yle.fi/uutiset/3-9327156 -  

 

Juha Sipilän kivittäjäiset

Tästä kaikki alkoi: http://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3634230-paaministerilla-laheiset-y...

Jos kaikki olisivat alunalkaen tyytyneet Sipilän kommenttiin: ”Minulla ei tietenkään ole mitään tietoa Katera Steel Oy:n liiketoiminnasta.” Niin kaikki olisi valtakunnassa ok. Urakan arvo on 0 € - 500 000€. toisin kuin julkisuudessa väitetään sen olevan sen puoli miljoonaa. Katera-Steelin liikevaihdossa ei kovin suuri tilaus.

Liian vaikea selittää sinulle

Näin tänään erinomaisen esityksen maailmantaloudesta. Erityisen kiinnostavaa siinä oli se, että taloutta selitettiin käyttäytymistieteiden kautta. Se toi aivan toisen näkökulman moneen asiaan. Puhujan esitys oli syvällinen, hauska ja ajassa.

Some on villiäkin villimpi länsi.

Facebook, twitter, youtube. Siinä vain muutamia esimerkkejä siitä missä tämän päivän "media" tapahtuu ja synnyttää uutisia. Uutisia, joista kukaan ei ole sillä tavalla vastuussa, että vastuunkantaminen olisi millään tavoin dramaattista. Riittää usein, kun "uutinen" tai uutinen vain poistetaan - useimmiten kovin haukkujen säestyksellä kaikkea sellaista kohtaan, jonka oletetaan olevan syyllinen "uutisen" tai uutisen poistoon.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä