Juha Levon blogi Kunnallispoliittisia pohdintoja

Kaikki blogit puheenaiheesta Miehitys

Suomen eläkevarojen kohtalo maan miehityksen jälkeen

Historia opettaa, joten täytyy muistaa, että miehittäjävaltiot ovat ensimmäisenä takavarikoineet miehitetyn maan eläkevarat. Suomella on tällä hetkellä lähes  200miljardia euroa eläkevaroja, jotka ovat tarjolla miehittäjälle. Niillä varoilla miehittäjävaltio kattaa hyvin omat hyökkäs-/miehityskulunsa.

Olisiko Suomessa syytä turvata ja suunnitella eläkevarojen hoito niin, että miehittäjävaltio ei voisi niitä suoraan omaan omistukseensa siirtää?

”Jokaisella miehityksen kokeneella kansalla on omat Mirandansa”

Luomani mustalaisten holokaustista kertovan Miranda-näyttelyn Viron kansalliset avajaiset on vietetty Tallinnassa Viron miehitysmuseossa torstaina 11.5 klo 17.00. Näyttelyn pystytys sujui erinomaisesti, kiitos museon osaavan henkilökunnan ja oman näyttelytiimini. Saattoi heti huomata, että Miehitysmuseon arki on vilkasta -paljon paikallisia nuoria koululaisia sekä turisteja eri puolilta maailmaa.

Vaihdetaan kansa

Sakari Hankamäki etsii oman bloginsa kommenttiosuudessa selitystä eliitin "avointen ovien " politiikkaan psykologisista syistä:

"Sen sijaan poliitikot ja valtamedia piehtaroivat syyllisyydessä siitä, että me suomalaiset emme ole vielä oppineet palvelemaan muualta tulleita täydellisesti.

Psykologisesti arvioiden tällä hyvyydellään poliittinen eliitti koettaa tuottaa itselleen ylemmyydentuntoa muita parempina ihmisinä."

Vastuuton ALKO

ALKO Oy myy Israelin laittomasti miehittämillä alueilla tuotettua viintä.  Sen vastuullisuuslupaukset jäävät puolitiehen kun se ei noudata Suomen kansainvälisiä sitoumuksia.

Mikä on Putinin seuraava sotilaallinen haltuunotto

Menee tietysti hieman otaksunnan puolelle, myönnetään, kun ryhtyy määrittelemään, mitä seuraavaksi tapahtuu, jos lähtökohtana on se ajatus, että eri toimijat toimivat sen tavoitehorisontin puitteissa, joka heillä on.  Nythän on niin, että kukaan ei kuitenkaan voi toimia vain omien mielihalujen ja tavoitteidensa saavuttamiseksi, kaikkien, vahvimpienkin, on otettava huomioon ainakin pari seikkaa, olosuhteet ja vastavoimat.

*

Koskas Venäjä lopettaa Karjalan miehityksen?

 

Vasemmistomme jaksaa vouhottaa Palestiinan valtiosta ja Israelin miehittämistä alueista, mutta visusti vaikenee oman maan miehitetyistä alueista.

Venäjä, silloin Neuvostoliiton nimellä, otti 10% Suomen maa-alasta ja kolme kaupunkia, sekä Suomi-neidon toisen käsivarren, Petsamon nikkelikaivokset ja pääsyn Jäämerelle, sillä olisimme arktisen tulevien rikkauksien, öljyn osaomistajia.

Mitäkö tämä minulle kuuluu?

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä