*

Juha Levon blogi Kunnallispoliittisia pohdintoja

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 30 min 45 s sitten

Kesko: Kohuttu K-kauppias irtisanoi sopimuksensa – lopettaa pikavauhtia

45 min 27 s ago

Kesko on kommentoinut tiedotteessaan K-Supermarket Villilän kauppiaan ympärille noussutta kohua.

Ammattiliitto PAM syyttää kauppiasta työntekijöiden seksuaalisesta häirinnästä sekä muusta epäasiallisesta kohtelusta ja myös muun muassa vanhan ruoan myymisestä.

K-ryhmä toteaa, että sillä on nollatoleranssi seksuaaliseen häirintään.

Kävikö K-kauppias ”pyllyyn kiinni”? – Kiistää kaiken

1 tunti 23 min ago

Palvelualojen ammattiliitto PAMin Pirkanmaan aluetoimisto selvittää K-Supermarket Villilässä raportoitua epäasiallista kohtelua ja epäiltyä seksuaalista häirintää työntekijöitä kohtaan. Työnantajan kanssa käyty neuvottelu päättyi tuloksettomana. Asiasta on tehty ilmoitus aluehallintovirastoon.

PAMin aluepäällikkö Elisa Penders kertoo Uudelle Suomelle, että työntekijät ovat pyytäneet jo keväällä kauppiasta lopettamaan häirinnän ja tuolloin kauppias oli pyytänyt anteeksi. Käytös ei kuitenkaan muuttunut ja kesällä neljä työntekijää oli Pendersin mukaan irtisanoutunut.

HUS-pomo avautui radiossa: ”Kummasti rahaa löytyy lisää vain terveysyrityksille”

2 tuntia 58 min ago

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin toimitusjohtaja Aki Lindén kertoo Yle Radio 1:n Ykkösaamussa, että sote-uudistuksen valinnanvapaus kismittää julkisen sektorin toimijoita.

Hän korostaa, että julkisessa terveydenhuollossa – oli sen tuottajana sitten julkinen toimija tai yksityinen yritys – kyse on terveydenhuoltojärjestelmän kokonaiskapasiteetista.

”Suomi pian Natoon, ilman kansanäänestystä, vaikka ilman Ruotsia”, kokenut diplomaatti hoputtaa

3 tuntia 26 min ago

Suomen ex-Moskovan-suurlähettiläs Hannu Himanen ottaa tänään julkaistussa kirjassa Länttä vai itää – Suomi ja geopolitiikan paluu (Docendo, 2017) suomalaisittain poikkeuksellisen suoraviivaisen kannan Nato-jäsenyyteen.

Venäjän Ukrainan-sotilasoperaation kuumimman vaiheen aikana Moskovassa työskennelleen Himasen mielestä Suomen tulee hakea Nato-jäsenyyttä pian, ilman kansanäänestystä ja myös riippumatta Ruotsin tekemisistä.

Kokoomusnuoret haukkui maataloustuet – naisjohtajalle ”käsittämätön” törkyaalto

3 tuntia 36 min ago

Kokoomusnuorten varapuheenjohtaja ja Helsingin varavaltuutettu Iida Aarnio on saanut päälleen lokaryöpyn maataloustukia kärkevästi kritisoineen kannanoton johdosta. Hän puhuu blogissaan kymmenistä asiattomuuksista. Myös puheenjohtaja Daniel Sazonov toteaa, että kohtuullisuuden rajat ylittyivät.

SAK:ssa iso hämmennys ay-maksun veroedun purkamisesta – ”Yritysten etu jätetään sanomatta”

5 tuntia 51 min ago

SAK:n yhteyspäällikkö Harri Järvinen arvioi blogissaan, että Juha Sipilän (kesk.) hallituksen aikana ammattiyhdistysliikkeen asemaa on haluttu heikentää. Kirjoituksessaan hän nostaa tikunnokkaan erityisesti ammattiliiton jäsenmaksun verovähennysoikeuden ja sen purkamista koskevan keskustelun.

Suomalaisetkin avautuivat ”hälyttävästä ilmiöstä” – Ministeri: Ei kuulu hallitukselle

5 tuntia 58 min ago

Naisten seksuaalisen ahdistelun keskusteluun tällä viikolla nostanut somekampanja Me too nousi esiin eduskunnan kyselytunnilla torstaina. Kansanedustaja Tiina Elovaara (sin.) nosti esiin ”hälyttävän kampanjan”. Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.) vetosi vastauksessaan käytöstapoihin.

Keskustasta vetoomus heti sote-sovun jälkeen: Erikoissairaanhoito lääkärikansanedustajien huolena

7 tuntia 21 min ago

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan keskustalaiset lääkärijäsenet ovat huolissaan erikoissairaanhoidon valinnanvapaudesta. He katsovat yhteisessä kannanotossaan, että asiakassetelit ovat tulossa turhan laajasti käyttöön erikoissairaanhoidossa. Hallituksen on epäilty käyneen jopa kaatumisen partaalla.

Vientiyhtiöt KL:lle: Palkankorotusvaraa on 0,4–0,7 %

8 tuntia 21 min ago

Keskisuurten vientiyhtiöiden mielestä palkankorotusvaraa on alle prosentti. Näin arvioivat Kauppalehden haastattelemat teknologiateollisuuden yritykset. Ne uskovat nollakorotusten syövän työntekijöiden motivaatiota.

Naishiihtäjillä kovaa taistelua olympiapaikoista, Suomella riittää kovia nimiä

19.10.2017 21:37

Lahden MM-kisoissa viime talvena Suomen naishiihtäjät saavuttivat kaksi mitalia. Krista Pärmäkoski otti yhdistelmäkisassa hopeaa ja viestissä naiset olivat pronssilla.

Pärmäkosken lisäksi olympiajoukkueeseen ovat tyrkyllä olympiamitalistit Kerttu Niskanen, Anne Kyllönen ja Aino-Kaisa Saarinen sekä MM-mitalisti Laura Mononen. Vahva olympiaehdokas on myös 20-vuotias Johanna Matintalo, joka teki arvokisadebyyttinsä jo viime talvena Lahdessa.

Naisten viestimitali on Pyeongchangissa yksi Suomen ”varmimmista mitaleista”. Viestijoukkueeseen on kovista hiihtäjistä ylitarjontaa.

Juha Sipilä sulki oven Paavo Väyryseltä

19.10.2017 19:20

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen joutunee perustamaan oman eduskuntaryhmänsä, jos aikoo palata eduskuntaan, Kauppalehti kertoo.

Keskustan puheenjohtaja, pääministeri Juha Sipilä torppasi torstaina Brysselissä Väyrysen paluun keskustan kansanedustajaksi. Sipilä korosti, että hän ei yksin päätä asiasta, joka kuuluu eduskuntaryhmälle, mutta kertoi oman mielipiteensä.

Fernando Alonso lopetti arvuuttelut, jatkaa Formula ykkösissä

19.10.2017 19:02

Formula ykkösten McLaren-talli tiedotti torstaina kaksinkertaisen maailmanmestarin Fernando Alonson jatkavan tiimissä ensi kaudellakin. Alonso aloittaa McLarenilla 2018 neljännen perättäisen kautensa, vaikka menestys tiimissä on ollut surkeaa.

Alonson huhuttiin jättävän Formula ykköset kokonaan. Huhuilu lisääntyi, kun viime keväänä Alonso jätti Monacon F1-kisan väliin ajaakseen Indianapolisin 500 mailin kisassa. Tiettävästi Alonsoa kosiskeltiin niin Indy-sarjaan kuin Le Mansiinkin.

Väyryseltä rajuja väitteitä Sauli Niinistöstä: ”Rajatarkastusten palauttamisesta keskusteltiin – miksi ei ryhdytty?”

19.10.2017 18:49

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen (kesk.) kritisoi blogissaan kovin sanoin tasavallan presidenttiä Sauli Niinistöä. Itsekin ehdolle mielivä Väyrynen syyttää Niinistöä siitä, että tämä ei palauttanut rajatarkastuksia länsirajalle. Väyrysen mielestä Niinistö on myös ”keskeisessä vastuussa perussuomalaisten hajoamisesta”.

Valinnanvapaus: Yrityksille aukeaa jopa 6 miljardin euron markkina

19.10.2017 17:30

Valinnanvapauslaki avaa toteutuessaan noin 5,75 miljardin euron markkinan yksityisille sote-yrityksille, Kauppalehti kertoo. Asia ilmenee sosiaali- ja terveysministeriön materiaaleista.

Tes-neuvottelut jatkuvat – mutta Paperiliitto varautuu jo työtaisteluun

19.10.2017 17:17

Työnantajan esittämän nollalinjan koettelemat tes-neuvottelut Metsäteollisuus ry:n ja Paperiliiton välillä jatkuvat.

Osapuolet tiedottivat torstaina neuvotteluyhteyden palautumisesta. Varsinaiset neuvottelut jatkuvat perjantaina.

– Paperiliiton ja Metsäteollisuus ry:n väliset työehtosopimusneuvottelut jatkuivat tänään torstaina 19. lokakuuta ja seuraavia tapaamisia on sovittu lähipäiviksi, Paperiliitto toteaa tiedotteessaan.

Työntekijöitä edustava Paperiliitto varautuu kaikesta huolimatta myös neuvottelujen kariutumiseen ja työtaistelutoimiin.

Pekka Puska täsmensi keskustan huolen: ”Alue- ja keskussairaalat”

19.10.2017 16:39

Hallituspuolueet hyväksyivät sote-uudistuksen valinnanvapausmallin. Sekä kokoomuksesta että keskustasta painotetaan, että päätös syntyi yksimielisesti ja lakiluonnos lähetetään marraskuussa asiantuntijoiden ja sidosryhmien kommentoitavaksi lausuntokierrokselle.

Vaikka päätös syntyi yksimielisesti, keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen myönsi, että keskustassa oli huolia valinnanvapauteen liittyen. Hän korostaa, että asiantuntijoiden lausunnot on otettava aidosti huomioon, eikä nykyistä esitystä pidä juntata läpi kritiikistä viis.

Sote-sopu läpi keskustassa ja kokoomuksessa – Kaikkoselta ehto

19.10.2017 15:56

Keskustan ja kokoomuksen eduskuntaryhmät ovat hyväksyneet sote-uudistuksen valinnanvapaudesta hallituksessa sorvatun kompromissiratkaisun. Valinnanvapauteen ja asiakasseteleihin liittyvä kiista kiristi tunnelmia hallituksessa jopa väitetyksi hallituskriisiksi asti.

Hallituspuolueiden edustajat kertoivat eduskunnassa torstaina iltapäivällä, että sekä kokoomuksen että keskustan ryhmät hyväksyivät sovinnon yksimielisesti.

Keskustan ryhmäjohtaja Antti Kaikkonen kertoi kuitenkin, että soten valinnanvapausmallin lausuntokierroksesta on tultava ”aito” ja palaute on huomioitava.

Lähteet: Tällainen sopu löytyi – uusi sote-malli pian julki

19.10.2017 14:16

Uuden Suomen ja Kauppalehden hallituslähteistä saamien tietojen mukaan soten valinnanvapaudesta on löytynyt sopu, joka koskee asiakasseteleitä. Esitys on tarkoitus julkistaa ryhmäkokousten aikaan, jotka ovat juuri alkamassa eduskunnassa.

Chicago Bullsin heikkous on hyvä asia Lauri Markkaselle

19.10.2017 12:25

Lauri Markkanen pelaa ensi yönä Suomen aikaa ensimmäisen ottelunsa maailman kovatasoisimmassa koripallosarjassa NBA:ssa. Markkasen seura Chicago Bulls kohtaa vieraissa Toronto Raptorsin.

Markkanen pääsee Bullsin avaukseen. Bullsin päävalmentaja Fred Hoiberg vahvisti asian Twitterissä.

Markkasen pääsyä avauskokoonpanoon auttoi Bullsin sisäinen kohu. Markkasen kanssa nelospaikan peliajasta kilpailleet Bobby Portis ja Nikola Mirotic joutuivat molemmat sivuun.

Keskustalle tulossa uusia meppejä: Väyrysen paluu nostaisi Mikael Pentikäisenkin Brysseliin

19.10.2017 11:41

Keskusta saanee pian vähintään yhden uuden europarlamentaarikon, kun varasijoilla olevat edustajat joutuvat valinnan eteen. Kansanedustaja Elsi Katainen on korvaamassa Hannu Takkulan, joka on lähdössä Euroopan tilintarkistustuomioistuimen jäseneksi.

Valtioneuvosto on nimittänyt Takkulan ehdokkaaksi tehtävään, jonka osalta lopullisen valinnan tekee Euroopan unionin neuvosto. Nykyinen Suomen-edustaja Ville Itälä (kok.) lopettaa kuuden vuoden kautensa helmikuun lopussa.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat