Juha Levon blogi Kunnallispoliittisia pohdintoja

Malmi etenee valiokunta-käsittelyyn - kansalaisaloite on paikkansa ansainnut

Harvoin aloitteet ja varsinkaan kansalaisaloite saavat näin suopean ensimmäisen käsittelyn Eduskunnassa. Yleiskeskustelu oli laadukasta, arvokasta ja kiitteli LexMalmi:n kansalaisaloitteen laatua. Minusta tuntui pitkästä aikaa siltä, että kansaa on kuunneltu ja demokratiamme mahdollistaa asioiden tapahtumisen kansalaisten arvojen mukaan - kunhan asiassa on yleinen mielipide ja yhteinen asia. 

Malmia kannattaa nykyisessä käytössään asuntorakentamisen sijaan 87% PK-seudun asukkaista. Ja näköjään Suomen eduskunnasta jo enemmistö. Asia etenee oikeaan suuntaan ja Helsingin näkökulmasta tehty päätös voidaan hyvin muuttaa kansallisen asian takia - kuten Sipoon tapauksessa toimittiin valtakunnan politiikassa Helsingin eduksi. 

Kansalaisaloite on tärkeä työkalu, joka mahdollistaa asioiden merkityksen selvittämisen ja asioiden ottamisen uuteen harkintaan, mikäli harvainvallan demokraattisesti valitut foorumit eivät toimi. Olen ylpeä Malmin aktivistien toiminnasta ja ylpeä siitä, että maassamme on päädytty kansalaisaloitteen mahdollisuuden antamiseen kansalaisten käyttöön. Se todella vahvistaa demokratiaa. 

Malmin osalta lentotoiminnan jatkaminen on kulttuuriteko - kehittämällä Malmia ilmailupyhäkkönä ja laajentamalla toimintaa muihinkin harrasteisiin, saadaan Malmin lentokentän arvoa entisestään kasvatettua. Lisäksi tulevaisuudessa liikenteen solmukohtana ja suorien matkustaja- ja turvallisuustoimijoiden lentojen mahdollistajana tätä alustaa pitää kehittää - ei tuhota. Alueen reunoille voidaan myös rakentaa harkitusti. Malmin maa ei ole keneltäkään pois - sitä tässä maassa ja Helsingissä riittää. 

 

Bets Malmin puolesta jo 110-90: 

http://juhalevo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/231285-yleiskaava-malmi-kunnall...

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat